Hvad er forskellen på en carport og en garage

Rigtig mange mennesker kender ikke forskellen på en carport og en garage, men lad os få slået det fast engang for alle, hvad der er hvad her!  

I hverdagen er det for de fleste mennesker en ligegyldig ting, men hvis man skal forklare nybyggeri til håndværkere, så er det meget rart at have styr på hvad forskellen egentligt er så man ikke ender med noget forkert.  

Hvad er en carport?  

En carport er en hel eller delvis åben bygning, hvor du har mulighed for at kører din bil ind under. Nogle carporte står helt fritstående og er forholdsvis simple konstruktioner, mens andre er mere avanceret. Du kan sagens opleve carporte der har indbygget f.eks. et redskabsskur. Det ser man i rigtig mange parcelhuse at de enten har eller får bygget en carport med redskabsskur.   

På den måde kan deres bil holde i tør vejr, men de får stadig også muligheden for at få opbevaret deres forskellige haveredskaber og andre ting der hører til i haven, men ikke kan tåle alt slags vejr.   

Hvad er en garage? 

Til forskel fra en carport, så er en garage en lukket bygning som man kører bilen ind i. Det er altså ikke bare en overdækning, men en reel bygning som typisk er konstrueret i nogle mere massive materialer. På ældre huse ser man typisk garager er bygget i samme materialer som selve huset. Enten er garagen bygget helt op af huset eller som en separat enhed på grunden.  

Love og regler ved opførelse af en garage eller carport 

Der er en lang række forskellige love og regler, som man skal følge og tjekke op på inden man vælger at opfører en carport eller garage.  

 

Under 35 m2 

Er carporten eller garagen under 35 m2, så er der umiddelbart ingen godkendelser som du skal indhente inden du opfører byggeriet 

Over 35- men under 50 m2 

Hvis byggeriet er mellem 35-50 m2 skal du anmelde det til kommunen, de har 14 dage til at gøre indsigelse.  

Over 50 m2  

Er dit byggeri på over 50 m2, så skal du kontakte din kommune og søge om byggetilladelse.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *