Pas godt på dine høns

Når man anskaffer sig høns så ønsker man selvfølgelig også at passe bedst muligt på dem, både af ren morale og etik, men også fordi at de trodsalt koster nogle penge i indkøb. Der er en lang række ting som man skal sikre sig i mod når man anskaffer høns, og der er mange måder at gøre det på.  

Man skal for det første sikre sig mod rotter i hønsegården, hvilket kan gøres på en lang række måder. En af de letteste måder at gøre dette på er dog at investere i et rottesikret hønsehus. Når du køber et rotte sikret hønsehus så køber du et hønsehus som opfylder alle kommunale regler, men også er bygget ud fra erfaring og sund fornuft. Huset er minimum hævet 40. Cm. Over jorden, og det er gjort besværligt for rotterne at komme ind i det.  

Rottesikret fodring
Yderligere så kan det anbefalet at man anskaffer sig et fodresystem, som er rotte sikret. Det fungerer typisk ved at man køber en foderautomat til høns som kræver at hønsene aktivt stiller sig på f.eks. en plade for at få lidt mad. Når de står på pladen er der en lille lem der åbner sig og der drysser lidt mad ud til dem. Hønsene finder lyn hurtigt ud af, hvordan det fungere så det skal du ikke være bange for. Rotterne er ikke tunge nok til at aktivere denne ordning, så de skan derfor ikke komme til maden.  

Beskyt dine høns mod fugleinfluenza
Selvom det ikke er noget vi har de store problemer med lige for tiden, så anbefaler vi stadig at man tager sine forholds regler i forhold til at beskytte sine høns i mod fugle influenza. En af de letteste måder at gøre dette på er f.eks. ved at sikre at vilde fugle ikke har adgang til vand og mad samt, man kun giver sine høns vand fra vandhanen og ikke regnvandsbeholderen. Det kan man bruge til blomsterne i stedet for! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *